grondboring
Grondboring

Specialist op het gebied van grondboring

Schijf grondboringen B.V. is al meer dan 35 jaar specialist op het gebied van grondboring. Wij zijn een zelfstandig familiebedrijf met een uitgebreid scala  aan boortechnieken en machines die ons ter beschikking staan. Op het gebied van grondboring kunnen wij de boortechnieken als volgend uitvoeren:

Zuigboringen

Bij zuigboringen wordt met behulp van een zuigpomp het water uit het boorgat opgezogen. Vanuit de boorbuizen gaat de opgeboorde grond en water door de pomp naar de spoelbakken. De grond bezinkt in de spoelbakken en het water loopt via de spoelcasing terug in het boorgat. De voorloper boort de grond onder de boorbuizen los waarna dit met het water wordt opgezogen. Het filter kan geplaatst worden en het perforatiegedeelte kan worden omstort met filtergrind.

Luchtliftboringen

Een andere variatie van grondboring is de luchtliftboringen. Hierbij wordt het opwaartse transport door de boorbuizen niet geregeld door een pomp maar door lucht te injecteren in de boorbuizen boven de beitel. De opwaartse stroming via de boorbuizen wordt in stand gehouden door de overdruk van een waterkolom in een mantelbuis die rond het boorpunt enkele meters de grond in wordt getrild.

Puls boringen

Bij dit grondboring systeem wordt een met een schroefdraad verlengbare ijzeren buis, de mantelbuis, in een met behulp van een avegaar voorgeboord gat 1 à 2 meter in de grond geplaatst. Als het grondwater nog niet bereikt is, wordt de mantelbuis gevuld met water. Dit water dient voor het leveren van tegendruk en om sediment waarin geboord wordt in suspensie te laten gaan. De mantelbuis voorkomt het instorten van het boorgat en beperkt tevens de uitwisseling van het water in het boorgat met het omringende grondwater. Tijdens het boren dient het waterpeil in de mantelbuis ongeveer gelijk te blijven en indien nodig moet het water worden aangevuld.

Avegaarboringen

De laatste variatie van grondboring is de avegaarboring. De avegaar wordt aangedreven door een boormotor. Als de avegaar op diepte is aangebracht, wordt het binnenste van de boor vol met water gezet, om tegendruk te creëren. Hierdoor wordt voorkomen dat zand in de spoeling terecht komt wanneer onderin de kleppen open gaan. Nadat het water in het binnenste van de boor is aangebracht, wordt de boor ± 25 cm omhoog getrokken, zodat er een ruimte ontstaat om de kleppen open te laten gaan. De kleppen worden open gestoten met het filter dat geplaatst dient te worden. Als het filter is aangebracht, wordt het filtergrind tijdens het trekken van de avegaarboren om het perforatiegedeelte van het filter aangebracht.

Wilt u de grondboring laten regelen door een specialist? Schijf grondboringen B.V. staat graag voor u klaar! 

Neem contact op

Schijf Grondboringen B.V. logo
Schijf Grondboringen B.V.

Stel uw vraag

Grondboring

Direct contact

Direct contact

Vul uw contactgegevens in

Copyright © 2023 Schijf Grondboringen B.V. | Privacyverklaring | Site index | Begrippenlijst | Sitemap

Designpro.nl | Z-IM